Οκτ 15

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Οδηγίες

Αγαπητοί γονείς – αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες

Όπως σας έχω ενημερώσει, στους μαθητές/τριες τμημάτων ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας που τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας, ως μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν σε αυτό το καθεστώς παρέχεται εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση.

Η σύγχρονη διδασκαλία γίνεται μέσα από την ψηφιακή «πλατφόρμα» της Cisco – Webex . Αυτή είναι η επίσημη ψηφιακή «πλατφόρμα» που έχει επιλέξει το Υπουργείο Παιδείας και λειτουργεί μέσα από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.)

Κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου μας έχει δημιουργήσει μια ψηφιακή τάξη και οι μαθητές/τριες πρέπει να μπαίνουν στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών ανάλογα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας Μαθημάτων της κάθε ημέρας.

Παραδείγματα : Την Δευτέρα 1η ώρα η Β τάξη έχει Γλώσσα . Οι μαθητές/τριες της Β τάξης 14.10 θα μπουν στην ψηφιακή τάξη της δασκάλας τους κ. Ελένης Σακαρέλλου και θα κάνουν Γλώσσα

Την Τετάρτη την 2η ώρα η  Γ2 τάξη  έχει Γυμναστική , οι μαθητές/τριες της Γ2 τάξης θα μπουν 14.50 στην ψηφιακή τάξη της κ. Δέσποινας Αγιάννη και θα κάνουν Γυμναστική. Στη συνέχεια θα κάνουν 10 λεπτά διάλειμμα και την 3η  ώρα θα μπουν στην ψηφιακή τάξη της κ. Ελισάβετ Αμανατίδου για να κάνουν Ιστορία

Την 5η ώρα οι μαθητές της Α τάξης έχουν Αγγλικά , θα μπουν στην ψηφιακή τάξη της κ. Κωνσταντίνας Δελή και θα κάνουν Αγγλικά.  

Μπορείτε να μπείτε ζωντανά στην «ψηφιακή τάξη» που έχει ο κάθε εκπαιδευτικός από σταθερό υπολογιστή ή από λάπτοπ ή από τάμπλετ αλλά και από κινητό τηλέφωνο νέας τεχνολογίας (smart)

Θα πρέπει να διαθέτετε μικρόφωνο , ηχεία και κάμερα . Τα σύγχρονα λάπτοπ , τάμπλετ και κινητά τα έχουν αυτά ενσωματωμένα και δεν χρειάζεται να αγοράσετε. Οι σταθεροί υπολογιστές και κάποια πιο παλιά λαπτοπ και τάμπλετ δεν τα έχουν . Υπάρχει όμως και τρόπος επικοινωνίας και μέσω σταθερού τηλεφώνου αλλά σ αυτή την περίπτωση ο μαθητής/τρια θα ακούει μόνο , δεν θα μπορεί να βλέπει.

Φυσικά θα πρέπει να έχετε σύνδεση στο ίντερνετ. Τα κινητά τηλέφωνα όμως που μπαίνουν στο ίντερνετ μέσω των «δεδομένων» της σύνδεσης ή της κάρτας, ΔΕΝ θα χρεώνονται για όση ώρα χρησιμοποιούν τις ψηφιακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας απ’ όποια εταιρία κι αν μπαίνουν.

Ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπαίνει στην ψηφιακή τάξη του/της εκπαιδευτικού 1-2 λεπτά νωρίτερα , να γράφει το πραγματικό του όνομα (όχι ψευδώνυμο) κατά την είσοδο που θα σας ζητηθεί και φυσικά θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες που θα σας εξηγήσει η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της τάξης. 

Η διεύθυνση της ψηφιακής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού βρίσκεται κάτω από το Πρόγραμμα Μαθημάτων της κάθε τάξης που είναι αναρτημένο στο site του σχολείου.

Όταν πατήσετε (κλικ) πάνω στον σύνδεσμο , θα μεταφερθείτε σε νέο παράθυρο :

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ’s Personal Room  

Starting your meeting…

Click Open Cisco Webex Meetings if you see a message from your browser.

 Or
Join from your browser.
 
Αν έχετε την εφαρμογή του webex app στο κομπιούτερ σας μπορείτε να μπείτε κι από εκεί . Αν δεν την έχετε κατεβάσει μπορείτε να πατήσετε (κλικ) εκεί που λέει Join from your browser και θα μεταφερθείτε :
 
Enter your information
                   (Optional)
Θα γράψετε μόνο το πραγματικό σας όνομα (your name), δεν χρειάζεται email διεύθυνση,  θα πατήσετε next και θα μεταφερθείτε στην ψηφιακή τάξη του /της εκπαιδευτικού. 

 Στο σχολείο μας εφαρμόζουμε επίσης και την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (όχι ζωντανά), μέσω της «ηλεκτρονικής τάξης» (η-τάξη) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Στην «η- τάξη», «ανεβάζουμε» εμείς οι εκπαιδευτικοί «ψηφιακά μαθήματα» και εσείς οι μαθητές/τριες, αφού μπείτε στα μαθήματα της τάξης σας , πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες, να δείτε και να διαβάσετε το υλικό που σας έχουμε «ανεβάσει», αν υπάρχουν εργασίες/ ασκήσεις  να τις να κάνετε και έπειτα να «ανεβάσετε» το αρχείο σας με την συμπληρωμένη εργασία στην «η- τάξη» πατώντας «Υποβολή εργασίας»… «επιλογή αρχείου» ..και τέλος, κάτω εκεί που λέει  «Υποβολή». Εμείς αφού ελέγξουμε την εργασία σας και την διορθώσουμε ,θα σας γράφουμε σχόλια τα οποία μπορείτε να τα διαβάζετε όταν θα ξαναμπείτε στις εργασίες.  Αυτή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθείτε.

Για να μπορέσει όμως ένας /μια μαθητής /τρια να μπει στην «η-τάξη» θα πρέπει να διαθέτει λογαριασμό στο Π.Σ.Δ και να γνωρίζει το όνομα χρήστη και τον κωδικό του.

Αν έχετε απορίες ή προβλήματα στις διαδικασίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Διευθυντή για να σας βοηθήσω .

                                                                    Ο Διευθυντής του 1ου Δ. Σ. Ν. Τρίγλιας

                                                                                   Νικόλαος Προδρόμου