Ιούν 17

Ολυμπιακή εβδομάδα 2022: Τριήμερο στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία

Το Σχολείο μας κληρώθηκε, μεταξύ 94 σχολείων της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να συμμετάσχει στην τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία που προσέφερε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.). Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της 2ης Ολυμπιακής Εβδομάδας στα Σχολεία, με σύνθημα “Η Ολυμπιακή Εβδομάδα σε τροχιά για το περιβάλλον και τον πλανήτη”, που διοργάνωσε διαδικτυακά η Ε.Ο.Ε. και η ΕΘΝ.Ο.Α. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Για πρώτη φορά 150 άτομα (παιδιά και εκπαιδευτικοί) από Σχολεία όλης της χώρας, ένα από κάθε εκπαιδευτική Περιφέρεια, αξιώθηκαν να βιώσουν ένα μοναδικό τριήμερο αθλητικό-πολιτιστικό πρόγραμμα στην Αρχαία Ολυμπία.
Από 3 έως τις 5 Ιουνίου 2022, δέκα μαθήτριες/μαθητές και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας φιλοξενήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Στον χώρο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με μαθήτριες/μαθητές από όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες (αθλητικές, εικαστικές, ψυχαγωγικές) παρουσία Ολυμπιονικών – πρωταθλητών και να βιώσουν το Ολυμπιακό Πνεύμα σε όλους τους χώρους διεξαγωγής των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, να ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και στο Ιστορικό Αρχείο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, να φυτέψουν ένα δενδρύλλιο ελιάς στον χώρο του Μνημείου Κουμπερτέν παρουσία του Πρόεδρου της ΕΘΝ.Ο.Α, κ. Αλικάκο Γεώργιο, να περιηγηθούν και να φροντίσουν το δρυοδάσος της Φολόης (προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου Natura 2000 στο Κούμανι Ηλείας) την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος εκφράζοντας μήνυμα ατομικής ευθύνης και ευαισθητοποίησης όλων για τη φύση. Τέλος, την ημέρα των απονομών, να προσφέρουν αναμνηστικά δώρα στην οργανωτική επιτροπή και στα άλλα 12 συμμετέχοντα σχολεία.
Τα σχολεία των άλλων δώδεκα Εκπαιδευτικών Περιφερειών ήταν το: Ειδικό Δημοτικό Αλεξανδρούπολης, 4ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας, 2ο Δημοτικό Μυτιλήνης, 25ο Δημοτικό Πάτρας, 6ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, 4ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, Δημοτικό Καρδιτσομαγούλας, Γυμνάσιο Νυδρίου,  2ο Δημοτικό Λιμένα Χερσονήσου, 2ο Δημοτικό Κω, 3ο Δημοτικό Σπάρτης και το 2ο Δημοτικό Ψαχνών.

Σχετικές ιστοσελίδες: Ολοκλήρωση 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας

Δενδροφύτευση του 1ου Δημοτικού Τρίγλιας, στον χώρο του μνημείου Πιερ ντε Κουμπερτέν

Η δεύτερη ολυμπιακή εβδομάδα στην Αρχαία Ολυμπία | 20/06/2022 | ΕΡΤ