Νοέ 03

Περπατώντας στο δάσος του Χολομώντα

…είναι υπέροχο να βαδίζεις στα μονοπάτια του Χολομώντα  !!!
…στο πανέμορφο δάσος του νομού μας !!!
Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ..οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε τάξης …είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτή την ωραία “περιπέτεια” …με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας …και των δασκάλων μας ….βαδίσαμε στα μονοπάτια του Χολομώντα ανακαλύπτοντας  το υπέροχο αυτό δάσος του τόπου μας !!!


Ο Χολομώντας ( 1165 μ.) παρουσιάζει ιδιαίτερη ομορφιά και είναι πολύτιμος από οικολογική άποψη.

Καλύπτεται από οξιές, βελανιδιές, καστανιές, πεύκα και έλατα.Υπάρχουν επίσης οικότοποι σπάνιοι και μεμονωμένα είδη, όπως φλαμουριές, φράξοι, σφενδάμια που δίνουν ποικιλία στο τοπίο.

Διακρίνεται για την πλούσια πανίδα και ορνιθοπανίδα του. Ζαρκάδια, αγριόχοιροι, λαγοί, σκαντζόχοιροι , σκίουροι, αλεπούδες, τσακάλια, λύκοι ζουν στα δάση του, όπως και πολλά είδη πτηνών. Χαρακτηριστικότερα είναι ο μαυροπελαργός , ο φιδαετός, ο χρυσαετός , γερακίνες , κούκοι , τσαλαπετεινοί..και πολλά άλλα !!!

…περπατήσαμε …ανεβήκαμε …κατεβήκαμε …τρέξαμε  …είδαμε …μυρίσαμε …αγγίξαμε …τσιμπηθήκαμε …ακούσαμε …προσανατολιστήκαμε …και θαυμάσαμε τα χρώματα του φθινοπώρου !!!

…γνωρίσαμε και χαρήκαμε τη φύση του δάσους …με την βοήθεια των εκπαιδευτικών συνοδών μας από το Κ.Π.Ε. Αρναίας  τους οποίους ευχαριστούμε πολύ !!!!!

 

 

 

 

 

 Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία !!!