Μαΐ 15

Ολυμπιακή εβδομάδα 2023

Από τη Δευτέρα 8 έως την Παρασκευή 12 Μαΐου όλες οι τάξεις του σχολείου, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και το επίπεδό  τους, συμμετείχαν στις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος της 3ης Ολυμπιακής Εβδομάδας σε σχολεία (Ελλάδας, Κύπρου και Ομογένειας), με θέμα: “Γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα – μαθαίνω για τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις”.

Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom, από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ).

Εκπαιδευτικοί και παιδιά ενημερώθηκαν για τα νέα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, τις αξίες του αθλητισμού – Ολυμπισμού, την αξία της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης, τη βιωσιμότητα. Γνώρισαν αθλήτριες/αθλητές Ολυμπιακής και Παγκόσμιας διάκρισης,  οι οποίες/οποίοι απάντησαν σε απορίες και ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με την αθλητική τους πορεία και το άθλημά τους.

Επίσης, ξεναγήθηκαν  στο Μουσείο της ιστορίας των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία, στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών καθώς και στο Ολυμπιακό Μουσείο Λωζάνης. Σε κάθε δραστηριότητα του προγράμματος τα παιδιά δημιούργησαν εικονόλεξα σχετικά με το θέμα της εκάστοτε δράσης.

Στον σύνδεσμο 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα – Κλήρωση Σχολείων στην Αρχαία Ολυμπία μπορείτε να δείτε τα σχολεία που κληρώθηκαν να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ και της ΕΘΝ.Ο.Α στην Αρχαία Ολυμπία από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2023.

3η Ολυμπιακή Εβδομάδα 2023