Ιούν 02

Επίσκεψη εθελοντών του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας

Την Πέμπτη είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον κ. Θανάση Σιδέρη και την οδηγό του Φρίντα, μέλη του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας. Μας ενημέρωσε για την οπτική αναπηρία, για την εκπαίδευση των συνανθρώπων μας με απώλεια όρασης σε θέματα αυτόνομης διαβίωσης, προσανατολισμού και μετακίνησής τους με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού και του σκύλου οδηγού. Επίσης, για τις ράτσες των σκύλων που μπορούν να γίνουν οδηγοί, την εκπαίδευση και τα προσόντα τους, πώς συνεργάζονται με τον ιδιοκτήτη τους, τον κοινό τρόπο ζωής τους, τη “συνταξιοδότηση” του σκύλου καθώς και για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε όταν συναντήσουμε άνθρωπο με λευκό μπαστούνι ή με σκύλο οδηγό.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την όμορφη Φρίντα και απηύθυναν πολλές απορίες τους στον κ. Θανάση. Αυτός τις έλυσε όλες και ήταν τόσο άμεσος και επικοινωνιακός που έσπασε κάθε προκατάληψη ή ενδοιασμό που μπορεί να υπήρχε. Φυσικά στο τέλος της παρουσίασης όλες οι μαθήτριες/όλοι οι μαθητές ήθελαν να χαϊδέψουν τη Φρίντα. Τους ευχαριστούμε πολύ για τις γνώσεις και τις μοναδικές εμπειρίες που μας πρόσφεραν.

Το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που με τη στήριξη χορηγών εκπαιδεύει και παραδίδει σκύλους οδηγούς σε άτομα με οπτική αναπηρία. Η υπηρεσία παροχής ενός σκύλου οδηγού αποτελεί μία πολύτιμη παροχή που τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί προκειμένου να καλύψει τις όλο αυξανόμενες ανάγκες πανελλαδικά. Στο σχολείο αποφασίστηκε να συγκεντρώσουμε χρήματα ώστε να αποσταλούν στην οργάνωση για να στηρίξουμε το έργο που παρέχει στα άτομα με οπτική αναπηρία.